Altın borcu TL olarak ödenir mi?

Hadiste geçen 'aranızda borç kaldığı halde ayrılmadığınız sürece' şartıyla şu kastedilir; 100 gram altın borcu olan kimse, eğer bunun yerine TL verecekse ödeme yapacağı kişiye bu değerdeki tutarın tamamını hemen teslim etmelidir. Zira bu bir 'sarf' akdidir yani altın ile Türk lirasının karşılıklı satılmasıdır.

Altını borç olarak almak caiz mi?

Altın bedelinin anında satıcının hesabına geçilmeyip daha sonra ödenmesi durumunda yukarda belirtilen, sarf akdi şartına riayet edilmediği ve altının para ile veresiye satışı söz konusu olduğu için caiz olmaz.”

Altın değiştirmek caiz mi?

Cevap: Altını altınla veresiye değiştirirken meydana gelen fazlalık, ticaret gibi görünse de faizdir. … Peygamber, "Riba ancak borçtadır" buyurmuştur (Darimi, Buyu, 42). Bir şeyi kendi cinsiyle değiştirmek yaygın bir işlem değildir.

Borç varken birikim yapılır mı?

Yine de doğru planlamayla hem borçları azaltıp hem de birikim yapmak imkansız değil. … Borç ödeme sürecindeyseniz ve maaş geldiği gibi gidiyor diyenlerdenseniz, birikim yapmak size uzak gibi görünebilir. Ancak, her kuruş değerlidir ve küçük miktarlarla birikime başlayabilir ve büyük rakamlara ulaşabilirsiniz.

Borcunu ödemiyor ne yapabilirim?

Borç verdiğimiz bir kişi borcunu ödemiyorsa mahkemeye başvuru yapma hakkımız bulunmaktadır. Alacak davası veya icra talebi yoluyla alacağımızı talep edebiliriz.

Altın verip altın almak caiz mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı “Altına yatırım yapmak haram değildir,” dedi. Nedenlerini ise şöyle açıkladı: “ Kural olarak bedeli peşin olarak ödenerek ve herhangi bir faiz uygulanmadan, bir kuruluştan altın veya döviz alım-satımı yapmak caizdir.”

Altın faiz olur mu?

Bankada vadeli altın hesabı açtırmak faizli olduğu için haramdır. Çünkü hesaba faiz işletilmektedir. Keza bir diğer yönden bu şekilde bankaya sermaye sağlanmakta ve çalışmaları maddi olarak desteklenmiş olmaktadır.