Mahkeme adli tıp raporuna uymak zorunda mı?

Örneğin,Yargıtay 13.Hukuk Dairesi'nin 16.03.2006 gün ve 6060-10174 sayılı kararında: "Adli Tıp İhtisas Dairelerince verilen raporlar mahkemece bağlayıcı değildir. … "İçeriği yönünden inandırıcı ve tatminkâr olmayan Adli Tıp Kurumu raporuna dayanılarak hüküm kurulamaz.

Adli tıp raporu kesin delil mıdır?

Hemen hemen bütün davalarda görürüz ki; adli tıp raporu, mahkemelerce hükme esas alınan önemli bir delildir. Aşağıdaki Yargıtay kararlarında, müşteki hakkında düzenlenen adli tıp raporuna itibar edilmediği anlaşılmaktadır. …

Adli tıp raporuna itiraz süresi kaç gündür?

6100 Sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 281. maddesinin birinci fıkrasında bilirkişi raporuna itiraz süresinin bilirkişi raporunun tebliğ tarihinden itibaren iki hafta olduğu hükme bağlanmıştır.

Adli tıp heyet raporu kac günde çıkar?

Heyet raporu en fazla kaç gün alınır sorusunun cevabı da 90 gündür. Ancak raporun türüne göre bu süre değişir.

Adli tıp raporu geçerli mı?

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, Hüseyin Üzmez olayında düzenlenen hızlandırılmış adli tıp raporunun bilimsel olarak geçersiz, hukuken yok hükmünde olduğunu açıkladı.

Adli tıp raporu değiştirilebilir mi?

Giriş Adli olgularda rapor düzenlenmesi, hekimlerin temel görev ve sorumluluklarından birisidir. Her hekim adli tıbbi konularda inceleme yapma konusunda görevli kabul edilmektedir. … Geçici raporların "daha sonra değiştirilebilir" ve "önemsiz" raporlar gibi değerlendirildikleri bilinmektedir (1).

Bilirkişi raporuna itiraz dan sonra ne olur?

Taraflar da bilirkişi raporuna itirazda bulunarak mahkemeden yeniden bilirkişi incelemesi yapılması talebinde bulunabilir. Bu durumda hakim tarafların talebini değerlendirerek yeniden bilirkişi incelemesi yapılmasının gerekliliği hususunda bir inceleme yapar.