Acı bulgur çorbası nasıl yapılır?

Sıvı yağı tencerede kızdırıp önce soğanları kavurun. Ardından yeşil biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı ve rendelenmiş domatesi de ekleyip biraz daha kavurun. Bulguru, et suyunu ve sıcak suyu ekleyip kaynatın.

Acılı ekşili çorba nasıl yapılır?

Didiklenmiş tavuk ile birlikte kaynamakta olan suya eklenir. Sebzeler yumuşayınca içerisine 1 kase suda eritilmiş 2,5 yemek kaşığı mısır nişastası eklenir ve karıştırılır. Karışım koyu kıvamlı olacaktır. Ardından sirke, soya sosu, kişniş, sumak, kimyon, acı sos, pul biber ve limon suyu eklenir.

Acılı bulgur çorbası nereye ait?

Antakya'ya özgü bir lezzet olan acılı bulgur çorbasının tarifi ve yapılışı da merak edilenler arasında yerini aldı!

Bulgur çorbası tarifi nasıl yapılır?

Bulgur Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bulgurları yıkayıp süzün.
  2. Bir tencereye sıvı yağı dökün.
  3. İnce ince doğradığınız kuru soğanı üzerine ekleyip orta hararetli ateşte biraz kavurun.
  4. Daha sonra ince ince doğradığınız biberleri ilave edip kavurmaya devam edin.

Acılı bulgur pilavı nasıl yapılır?

Acılı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını tencereye alıp eritin. …
  2. Kavrulan soğanları salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Sarımsakları ince ince doğrayıp ekleyin.
  4. İsot ve tuzu ekleyin.
  5. Bulguru ekleyin ve tüm malzemeyi kavurun.
  6. Önce et suyunu daha sonra suyu ekleyin ve kapağını kapatın.

25-Dec-2020

Buğday çorbası nasıl yapılır?

Dövme buğday çorbası için; öncelikle 1 su bardağı aşurelik buğdayı hafifçe derin bir kap içine koyun. Üzerine geçecek kadar su ekleyip, bu şekilde bir gece bekletin. Daha sonra derin bir tencere içine 6-7 su bardağı kadar tavuk suyu, et suyu ya da normal su koyup, kaynamaya bırakın.

Acılı Ekşili Çin Çorbası nasıl yapılır?

Didiklenmiş tavuk ile birlikte kaynamakta olan suya eklenir. Sebzeler yumuşayınca içerisine 1 kase suda eritilmiş 2,5 yemek kaşığı mısır nişastası eklenir ve karıştırılır. Karışım koyu kıvamlı olacaktır. Ardından sirke, soya sosu, kişniş, sumak, kimyon, acı sos, pul biber ve limon suyu eklenir.