Acı biber turşusu hangi sirkeyle yapılır?

Acı Biber Turşusu İçin Malzemeler :

  1. 500 gr küçük acı biber.
  2. 1 çay bardağı üzüm sirkesi.
  3. 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu.
  4. 1 baş sarımsak.
  5. Kavanozu dolduracak kadar içme suyu.

Tombik acı biber turşusu nasıl yapılır?

Tombul Acı Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Biberleri yıkayıp bıçak yardımıyla çizelim. İçlerine su girmesi lazım.
  2. Önceden soyduğumuz sarımsakları doğrayalım.
  3. Sonra kavanoza bir sıra biber bir sıra iri tuz bir sıra sarımsak böyle böyle kavanoz dolana kadar koyalım.
  4. Sirkeyi koyalım.

Oct 11, 2014

Sade sirkeden biber turşusu nasıl yapılır?

Soyulmuş sarımsakları ikiye bölüp içine atıyoruz ve aynı işleme devam ediyoruz, tuzu sirke içinde eritiyoruz, biberlerin üzeri kapanana kadar sirkeyi dolduruyoruz ve ağzını sımsıkı kapatıp bir hafta daha lezzetli olmasını istiyorsanız 10 gün sonra açıp tadına bakabilirsiniz. Afiyet olsun.

Biber turşusu hangi sirke?

yarım su bardağı üzüm sirkesi. 3 yemek kaşığı turşuluk tuz (iri tuz)

Biber Turşusu kararmaması için ne yapılır?

Normal tuz yerine, iri kaya tuzu kullanın. Böylelikle turşularınız kararmayacak ve lezzetinden bir şey kaybetmeyecektir.

5 kiloluk bidona kıl biber turşusu nasıl yapılır?

Kıl Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tuzu 1 litre suda eritin.
  2. 5 kiloluk bidonun dibine limon tozu, nohut ve 1 adat sarımsak dilimliyoruz.
  3. Ardındam biberleri gelişi güzel bastıra bastıra yerleştiriyoruz .
  4. Aralara sarımsakları ekliyoruz.
  5. Üzerine tuzlu suyumuzu döküyoruz.

1 litrelik biber turşusu nasıl yapılır?

Kıl Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sıcak suyun içerisine kaya tuzu, limon tuzu ve sirkeyi koyun. …
  2. Biberleri güzelce yıkayıp kurulayın ve bir kavanozun içerisine, aralarına sarımsak serperek dizin.
  3. Ardından üzerine tuzlu, sirkeli su karışımını dökün. …
  4. Turşunuzu yaklaşık 20 gün kadar bekletin.

Aug 23, 2019