1774 sayılı Kanunun 17.maddesi, 6.maddedeki yükümlülüklere aykırı hareket edenlerin idari para cezası ile cezalandırılacağını belirtmektedir. İdari para cezası, 2021 itibariyle Otel, motel gibi 1174 sayılı Kanunun 2.maddesinde sayılan işyerleri için 860 TL, diğer işyerleri için 56 Türk Lirası'dır.

Kimlik bildirmeme cezası ne kadar?

Genel kolluk kuvvetlerinin terminallerine bağlanmayanlara onbin Türk Lirası, anlık veri göndermeyen veya gerçeğe aykırı kayıt tutanlara beşbin Türk Lirası idari para cezası, mülki idare amirlerince verilir.

1774 sayılı kanun nedir?

1774 sayılı Kanunun getirdiği düzenlemeye göre söz konusu işyerlerinde geçici veya sürekli çalışanların kimliklerinin emniyete bildirilmesi zorunludur. Bu bildirim yükümlülüğü 1774 sayılı Kanun'da sayılan işyerleri bakımından vardır. Bildirim yükümlülüğünün 3 işgünü içerisinde yerine getirilmesi zorunludur.

Kabahatler kanunu 32 madde para cezası ne kadar?

5326 sayılı Kabahatler Kanununun “Emre aykırı davranış” başlıklı 32 nci maddesinde; “ Yetkili makamlar tarafından adlî işlemler nedeniyle ya da kamu güvenliği, kamu düzeni veya genel sağlığın korunması amacıyla, hukuka uygun olarak verilen emre aykırı hareket eden kişiye yüz Türk Lirası idarî para cezası verilir.

Kimlik Bildirimi kaç gün içinde yapılır?

Kimlik bildirimi sistemi, işyerlerinin çalışan kimliklerini tespit ettiği ve kolluk kuvvetlerine bildirdiği sistemdir. 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanunu hükümlerine göre; işyerindeki sorumlu işletici, çalışan kimlik bildirimini üç gün içerisinde kimlik bildirme belgesi ile yapması zorunludur.

Kimlik bildirmeme cezası ne kadar 2021?

İdari para cezası, 2021 itibariyle Otel, motel gibi 1174 sayılı Kanunun 2.maddesinde sayılan işyerleri için 860 TL, diğer işyerleri için 56 Türk Lirası'dır.

Kimlik taşımama cezası ne kadar 2021?

OHAL kanunu çerçevesinde sıkılaştırılan güvenlik önlemleriyle kimlik kontrollerinin sıklığı artırılacak. Kimliğini yanında taşımamanın cezası ise 105 TL… İşte kabahatlar kanunu çerçevesindeki bazı cezalar

Hane Bilgi Formu vermek zorunlu mu?

KANUNA GÖRE DE ZORUNLU Kat mülkiyetine tabi taşınmazlarda, aile reisleri, bildirim formunu yöneticiye vermekle yükümlü. Yönetici de muhtara ve karakola vermekle Yani kanun yöneticiye apartmanda oturanların kimliklerini bildirim zorunluluğu getiriyor.