Çir Hoşafı Nasıl Yapılır Çirler iyice yıkanır. Ayrı bir kapta su kaynatılır. Kaynamış suyun üzerine çir, pekmez ve şeker ilave edilerek çirler yumuşayana kadar kaynatılır. Kaynamış olan çir soğumaya bırakılır ve soğuk olarak servis yapılır.

ÇIR nasıl kaynatılır?

Tencereye suyu ve toz şekeri alıp kaynatalım. Kaynadıktan 5 dakika sonra çirleri ekleyelim. Yaklaşık 20 dakika kadar hafif koyu kıvam alıp çirler yumuşayana kadar kaynatalım. Piştikten sonra dışarda ılıtıp buzdolabına alalım ve soğuk servis edelim.

Kuru hoşaf nasıl yapılır?

Kuru Meyve Hoşafı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bütün kuru meyveleri yıkayıp tencereye alın.
  2. Üzerine şekerde ekleyip tarçın ve karanfili de koyup kaynatalım.
  3. Meyveler yumuşayana kadar.
  4. Daha sonra soğuduktan sonra yiyebilirsiniz .
  5. Ben hepsini bütün şeklinde koydum .

Nov 9, 2019

Kuru Kayisidan komposto nasıl yapılır?

Kuru Kayısı Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Zedesiz ve iri taneli kuru kayısıları bol suda yıkayın. …
  2. Su ve toz şekeri derin bir tencereye alın. …
  3. Kaynamaya başlayan şerbet karışımına kuru kayısıları katıp kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin.
  4. Çubuk tarçın ve karanfilleri alın.

Hoşaf nelerden yapılır?

Ramazan İçin Hoşaf Komposto Tarifleri

  • #2 Kiraz Kompostosu. Mutfakta Sevgi Var. …
  • #3 Ayva Kompostosu (videolu) …
  • #4 İçinizi Ferahlatacak Enfes Çilek Kompostosu. …
  • #5 Elma Kompostosu Tarifi (videolu) …
  • #6 Vişne Kompostosu Tarifi. …
  • #7 Lezzetli Kızılcık Vişne Kompostosu. …
  • #8 Karışık Meyveli Günışığı Kompostosu. …
  • #9 Taze Kayısı Kompostosu.

Gün kurusu komposto nasıl yapılır?

Gün Kurusu Kayısı Hoşafı ( ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kayısıları ikiye bölün yıkayın tencereye alın.
  2. Üzerine şeker ve limon tuzunu katıp suyu ilave edin .
  3. Ocağın üzerine alın kaynamasını bekleyin .
  4. Kaynayınca kayısıları kontrol edin yumuşamışsa ocakta alın.
  5. Soğumaya bırakın, soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😋

Apr 29, 2019

Dut ve kayısı hoşafı nasıl yapılır?

Büyük bir tencereye iki litre su koyuyoruz içine dutları ekleyip ikiye böldüğümüz kuru kayısıları da ekliyoruz. Altını açıp orta ateşte pişiriyoruz. Kaynamaya başlayan hoşafı beş dakika sonra toz şeker ilave edip karıştıralım ve 30-45 daha kaynatalım. Afiyet olsun!

Kuru kayısı kuru erik hoşafı nasıl yapılır?

Kuru Erik Hoşafı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Erikleri yıkayın . Sonra erikleri ve suyu tencereye koyun . Orta ateşe alın . 10 dk kaynadıktan sonra şekeri ekleyin.
  2. Ocağın altını kısın. 20 dk daha pişirin. Limon tuzunu ekleyin . Karıştırın.
  3. Ocağın altını kapatın . Soğuyunca servis tabaklarına alın.

Feb 19, 2016